Meer aan Rijnhaven

Meer aan Rijnhaven

Gebiedsmarketing en placemaking in de Rijnhaven van Alphen aan den Rijn
Meer aan Rijnhaven

Vraag

Rijnhaven is een spannend werk-, woon- en recreatiegebied in Alphen aan den Rijn. Goed bereikbaar, centraal gelegen en aan het water. De komende jaren transformeert dit gebied van robuust haventerrein naar een gebied met een toffe mix van creatief en industrieel werken, recreëren aan het water én fraai wonen in Alphen aan den Rijn.

Het doel is om van Rijnhaven een geliefd gebied in Alphen aan de Rijn te maken voor ondernemers (180 bedrijven), werknemers (3200), (toekomstige) bewoners. De vraag aan de Firma Stek was om een sterk merk te bouwen die de ontwikkelingen richting bieden én die het gebied op een aantrekkelijke manier op de kaart zet. Daarnaast zetten we ook een degelijke marketingorganisatie op tussen de gemeente, de marktpartijen en onszelf.

Meer aan Rijnhaven

Aanpak

Na een positioneringsworkshop met alle belanghebbenden maakten we een merkboek met geheel eigen merkwaarden en huisstijl. Dit heeft als leidraad gefungeerd voor de vormgeving van de website inclusief portalfunctie. Om meer bezoekers naar het gebied te trekken maakten we de ontdekkingsroute ‘het Rondje Rijnhaven’. Daarnaast realiseerden we actieve social kanalen, mailbox en sturen we eens per kwartaal een nieuwsbrief. Inmiddels ligt er ook een geocache verstopt in het gebied die wekelijks meerdere keren wordt bezocht.

Meer aan Rijnhaven

Resultaat

Na de lancering van het merk hebben we meer dan 500 nieuwe inschrijvingen gegenereerd voor de nieuwsbrief en is het gebied op de kaart gezet in heel Alphen en omstreken. Ook wonen de eerste bewoners al hier met veel plezier aan het water in de nieuw gerealiseerde woongebouwen. De komende jaren blijven we investeren in het gebied zodat het nog meer bekendheid krijgt en het een geliefde plek wordt voor heel Alphen aan den Rijn en omstreken. 

Facts & figures

Opdrachtgever

Gemeente Alphen aan den Rijn 

Looptijd

2019 - heden

Plaats

Alphen aan den Rijn

Expertises